Україна зробила заклик до Китаю: в МЗС розповіли деталі

В МЗС України розповіли про запрошення для міністра закордонних справ Китаю Ван Ї здійснити візит в Україну.

Речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий заявив, що український уряд запрошує очільника МЗС КНР Ван Ї здійснити візит в Україну. Таким чином Україна хоче провести більш ґрунтовні переговори, а також показати наслідки війни.

Георгій Тихий під час брифінгу розповів, що пропозиція відвідати Україну викликала "зацікавлення" у Китаї. За словами Тихого, Україна радо зустріне міністра закордонних справ Китаю Ван Ї.

"Ми готові вітати міністра Ван І в Україні, щоб він на власні очі побачити наслідки російської агресії проти нашої країни та провести з ним більш глибокі двосторонні переговори з низки двосторонніх, регіональних і міжнародних питань", - сказав Тихий.

Нагадаємо, що минулого тижня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив перший за час війни візит до Китаю, де зустрівся зі своїм колегою Ван Ї. Переговори між обома дипломатами тривали понад три години.

Зазначимо, що попри офіційні заяви Китаю, який позиціонує себе як нейтральну країну, Пекін є один з найбільших економічних партнерів Росії та за даними американської розвідки експортує в РФ мікросхеми та верстати для виготовлення зброї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай опублікував нову заяву щодо врегулювання "української кризи" - так у КНР називають війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що в МЗС України повідомили про другий Саміт миру. За словами Георгія Тихого, Україна не проти, якщо до нього долучиться Росія. Таким чином в українському відомстві вбачають шанс швидше закінчити війну та досягти миру.