Головна Новини Політика зовнішня політика Україна зробила ще один крок для вступу в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна зробила ще один крок для вступу в НАТО

Це частина Плану дій для членства в НАТО

2 лютого 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Україна ще на один крок наблизилася до вступу в НАТО. Для приєднання до Плану дій для членства в альянсі наша країна повинна буде встановити демократичний контроль суспільства над збройними силами України. Про це під час брифінгу заявив міністр оборони Андрій Таран, передає прес-служба МОУ.

Україна зробила ще один крок для вступу в НАТО

ВСУ. Фото: ТСН

Він зазначив, що в цей момент оборонне міністерство знаходиться на етапі перетворення в ефективну структуру, яка діє під керівництвом і контролем цивільних осіб, а також здатна забезпечувати демократичний громадський контроль за військовими.

Також в міністерстві створюють інтегровану оборонну інституцію євроатлантичного типу, що означає чіткий обрис повноважень, відповідальності та звітності ключових керівників ЗСУ та міністерства оборони.

Міністр оборони нагадав, що ще в серпні він підписав наказ про реалізацію проекту "Демократичний цивільний контроль". Він зазначив, що цей принцип підвищить ефективність управління військовою сферою і забезпечить прихильність верховенству права.

Таран підкреслив, що цивільне управління оборонною сферою є євроатлантичним імперативом, який ніхто не має право поставити під сумнів.

Результатом проекту стане розробка офіційного документа під назвою "Демократичне врядування у сфері оборони", який наблизить міністерство оборони до стандартів НАТО.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Верховна Рада України дозволила допуск військових іноземних держав на територію нашої країни.

Читайте також про те, яким чином Хомчак може бути причетний до корупційного скандалу в ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини