Україна відреагувала на запрошення Путіна

З'явилась реакція України на рішення Мексики запросити російського диктатора Володимира Путіна на інавгурацію нової президентки.

Мексика надіслала запрошення для Володимира Путіна взяти участь в інавгурації новообраної президентки Клаудії Шейнбаум. Посольство України в Мексиці відреагувало та закликало мексиканський уряд арештувати російського диктатора.

Українське посольство у Мексиці у зв’язку з інформацією щодо запрошення Путіна на інавгурацію президентки Клаудії Шейнбаум виступило з заявою.

"Ми сподіваємося, що уряд Мексики знає про те, що Володимир Путін є військовим злочинцем, який отримав ордер на арешт за підозрою у викраденні та примусовому переміщенні українських дітей до Росії, виданий Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого визнає Мексика", - йдеться в заяві.

У посольстві України вказали, що сподіваються на виконання мексиканського уряду міжнародного наказу щодо арешту російського диктатора та передачі його до судового органу ООН у Гаазі.

"Цей ганебний злочин стане однією з багатьох причин, чому Путіну разом з рештою військово-політичного керівництва Росії одного разу доведеться постати перед правосуддям за початок повномасштабного вторгнення в Україну, санкціонуючи бомбардування, стрілянину, тортури, зґвалтування та пограбування українського народу", - вказують в українському відомстві.

Державний департамент США також прокоментував цю ситуацію, заявивши, що присутність "автократа, відповідального за стільки смертей і руйнувань, применшить те, що стане історичним моментом для Мексики".

Клаудія Шейнбаум, яка перемогла на червневих президентських виборах, стане першою жінкою-президентом Мексики. Її інавгурація запланована на 1 жовтня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Монголії закликали арештувати білоруського диктатора Олександра Лукашенко.

Також "Коментарі" писали, що Путін вигадав новий план, як зупинити допомогу Україні.