Україна відхилила ще одну пропозицію про "мирне посередництво"

Умова для переговорів в України попередня - виведення військ

Київ не має наміру брати участь у мирних переговорах, поки Росія не виведе війська з усієї української території, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба у Багдаді. Так він відповів на пропозицію Іраку про своє посередництво. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

Кулеба наголосив, що тоді, як Україна розглядає "Ірак як країну, яка здатна навести мости, (...) Росія йде в наступ (...), і це найбільша перешкода на шляху до миру".

За словами глави МЗС Іраку Фуада Хусейна, Багдад "має досвід спілкування з країнами, між якими панує напруженість" і "готовий бути на службі миру".

"Продовження війни буде небезпечним не тільки для двох країн, а й для всього світу", - наводить агентство AP його слова на спільній пресконференції з Дмитром Кулебою.

Як повідомила пресслужба МЗС України, нинішній візит Кулеби в Багдад - перший візит глави МЗС України до Іраку з 2012 року.

"Нині уряд Іраку підтримує суверенітет та територіальну цілісність України на тлі повномасштабного вторгнення Росії", - наводить слова Кулеби пресслужба відомства.

У рамках візиту Кулеба обговорив зі своїм іракським колегою й питання поставок українського зерна до Іраку, йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Тим часом, Китай хоче просувати ще один мирний план.

Путін приїхав на окуповані території Херсонщини та Луганщини.

А Буданов підтвердив свій прогноз щодо звільнення Криму.

Глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов запевнив, що український план зі звільнення окупованого Криму поступово реалізується, і від своїх слів про терміни деокупації півострова він не збирається відмовлятися.