Україна попереджає Ізраїль: це неймовірно

Український посол різко критикує Ізраїль та вважає, що ізраїльський уряд знущається над нашими громадянами.

Український посол в Ізраїлі Євген Корнійчук пригрозив, що Україна закриє кордони для ізраїльських паломників, які наступного місяця прямуватимуть до міста Умань на Рош га-Шана. Така критика стала реакцією на депортацію українських громадян з Ізраїлю. Про це повідомляє портал "Коментарі"з посиланням на видання Times of Israel.

Український дипломат різко реагує на дії ізраїльської сторони щодо депортації українців та бачить абсурдною ситуацію, коли Ізраїль вимагає забезпечити безпеку своїм громадянам в Україні.

"Неймовірно, що нам доведеться зробити все можливе, щоб прийняти десятки тисяч ізраїльтян в Умані, з високим ризиком безпеки та величезними матеріально-технічними зусиллями, в той час, як ізраїльський уряд знущається над нашими громадянами, які приїжджають до Ізраїлю в рамках договору між двома країнами", - сказав Євген Корнійчук.

Корнійчук зазначив, що Україна не буде терпіти такого принизливого ставлення до громадян, тому призупиняє угоди щодо безвізового режиму.

Дипломат повідомив, що близько 10% українців, які в'їжджають до країни, депортують і закликав прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху особисто долучитися до вирішення конфлікту. За день до слів Корнійчука Зеленський виступив у черговому зверненні де закликав гарантувати безпеку громадян України, після того, як ознайомився з відповідними звітами. Прямо на Ізраїль Зеленський не вказував.

Ізраїль відреагував на критику Корнійчука. Очільник МЗС Ізраїлю Моше Арбель заявив, що його країна приймає туристів з усього світу, включно й з Україною, але у разі підозри, що туристична віза використовується заради роботи чи інших непередбачених дій, то відповідні органи реагують.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль погрожує війною Лівану: готовий зрівняти країну з землею.