Головна Новини Політика зовнішня політика Україна подає в суд на Російську Федерацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна подає в суд на Російську Федерацію

Це дев'ята заява української сторони проти РФ

23 лютого 2021, 13:34
Поділіться публікацією:

Уряд України звернувся до суду в Європейський Суд з прав людини (ЄСПЛ) зі звинуваченнями щодо Кремля. Інформацію про це в Facebook оприлюднив заступник міністра юстиції і уповноважений з питань ЄСПЛ в Міністерстві юстиції Іван Ліщина, передає РБК.

Україна подає в суд на Російську Федерацію

Україна подає в суд на Російську Федерацію - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що новий позов стосується адміністративної практики Російської Федерації щодо усунення опонентів.

За словами чиновника, ще 19 лютого 2021 уряд України подав нову міждержавну заяву проти Російської Федерації. Також повідомляється, що це дев'ята заява української сторони проти РФ.

Повідомляється, що позов стосується тверджень уряду України про адміністративну практику Росії, яка вдається до цілеспрямованих операцій із вбивства опонентів Російської Федерації як всередині країни, так і за кордоном.

Нагадаємо, що ЄСПЛ вимагає від Кремля звільнити опозиційного політика Олексія Навального. При цьому суд керується екстреним правилом, яке застосовується рідко.

Нагадаємо, що російський громадський і політичний діяч, блогер Олексій Навальний 17 січня повернувся в Москву після лікування в берлінській клініці "Шаріте". Уже в аеропорту Шереметьєво його затримали силовики, після чого відправили до слідчого ізолятора (СІЗО) "Матроська тиша". Суд засудив Навального до 3,5 років ув'язнення.

Тим часом колишній голова Верховної Ради України і секретар РНБО Олександр Турчинов розповів про те, ким є для України російський опозиціонер Олексій Навальний. Він вважає його союзником нашої країни в цей момент. За словами Турчинова, Навальний не є другом України, проте його можна сприймати як союзника, оскільки він ворог чинного президента Росії Володимира Путіна.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини