Головна Новини Політика зовнішня політика Україна обговорила з ВООЗ співробітництво в боротьбі з пандемією COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна обговорила з ВООЗ співробітництво в боротьбі з пандемією COVID-19

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сьогодні зустрівся з директором Європейського бюро ВООЗ Хансом Клюге

16 грудня 2020, 01:03
Поділіться публікацією:

Світові країни буквально кілька днів тому почали вакцинацію населення. Так, з позавчора стартувала вакцинація в Америці, Канаді, ще раніше, на початку грудня, про перші успішні спроби вакцинації заявили в Великобританії. В Україні на цей час невідомо, коли спаде пандемія коронавірусної інфекції.

Україна обговорила з ВООЗ співробітництво в боротьбі з пандемією COVID-19

ФОТО: З відкритих джерел

Так, сьогодні, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з директором Європейського бюро ВООЗ Хансом Клюге. Говорили про доступ до вакцин проти COVID-19.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, влади України максимально зацікавлені в найближчій вакцинації людей. У той же час Клюге запевнив, що ВООЗ тісно співпрацює з усіма партнерами в цілях ефективно протистояти пандемії і зміцненню української системи охорони здоров'я.

Крім того, українська сторона попросила звернути увагу ВООЗ на складну епідемічну ситуацію на окупованих територіях Донбасу і Криму. Кількість інфікованих на Донбасі б'є рекорди, вакцини немає, особливо від коронавірусу страждають люди похилого віку і діти.

"Жителі окупованих частин Донбасу і Криму не забезпечені належним медичним та соціальним захистом, що неприпустимо на тлі триваючої пандемії", — підкреслив глава МЗС.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що білоруський бюджет на 2 021 передбачив близько п'ятдесяти мільйонів білоруських рублів на закупівлю російської вакцини. Частина цих грошей також піде на розробку вітчизняного препарату. Влада планує вакцинувати два мільйони громадян. Сайт "Коментарі" також рекомендує прочитати, як зрозуміти, що дитина хворіла COVID-19. За словами лікаря Євгена Комаровського, зовні це важко визначити, адже діти, підлітки, молоді люди в більшості випадків легше переносять коронавірус, ніж більш зрілі пацієнти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини