Головна Новини Політика зовнішня політика Україна може змусити Росію піти на поступки по Донбасу: умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може змусити Росію піти на поступки по Донбасу: умова

Потрібно міняти формат переговорів по Донбасу

2 березня 2021, 09:00 comments1637
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що повинна зробити Україна, щоб надавити на Росію і змусити її виконувати Мінські угоди. Про це розповів український дипломат і Президент української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій в ефірі телеканалу "Україна 24".

Україна може змусити Росію піти на поступки по Донбасу: умова

Фото: Google

За його словами, змусити окупантів виконувати умови Мінських угод можуть Сполучені Штати, якщо їх залучити до переговорного процесу по Донбасу. Дипломат зазначив, що з Моменту підписання другого "Мінська" росіяни захопили ще 1400 кілометрів Донбасу.

Він нагадав, що згідно з другим Мінським угодами, Дебальцеве знаходилося під контролем України. Хандогій сказав, що для того, щоб змусити росіян виконувати Мінські угоди, потрібно піднімати питання зміни формату переговорів.

За його словами, необхідно розширювати Мінський і нормандський формати, залучаючи до переговорів Сполучені Штати, які допоможуть натиснути на Росію.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року, коли був проведений незаконний "референдум", не визнаний Україною та міжнародною спільнотою. Через кілька днів президент Росії Володимир Путін, всупереч всім нормам міжнародного права, підписав указ про "приєднання" Криму до території Росії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що обіцяв Джо Байден під час анексії Криму.

Читайте також, що буде з Рабіновичем після скандалу з картою України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини