Удари по російських НПЗ: за яких умов Україна може припинити атаки

США вимагають від України припинили атаки на російські НПЗ

В обмін за відмову від ударів по нафтопереробних заводах Росії Україна може вимагати від США ухвалити рішення про продовження допомоги, заявив військовий експерт Іван Ступак.

"У відповідь на вимогу Штатів Україна повинна висунути свою пропозицію: припинення атак на російські НПЗ в обмін на продовження американської допомоги. Інакше згодом Захід почне вимагати не обстрілювати російські сталеварні та інші промислові об’єкти", - сказав Іван Ступак.

Експерт зауважив, що ЗСУ знищують на російській території потужності з переробки, а не виробництва нафти, яка згодом потрапляє на світовий ринок.

"Україна руйнує об’єкти, де виготовляються дизельне паливо, мазут, бензин. Нафтові родовища залишаються неушкодженими. Таким чином страждає внутрішній російський ринок, а не міжнародний нафтовий ринок. А тому залишаються питання щодо справедливості вимог США", - додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що РФ цілеспрямовано тероризує мирні українські міста ракетними обстрілами і ударами безпілотниками та залякує українців, поширюючи вигадані фейки, аби змусити Україну капітулювати перед російською армією. Відмова України від продовження боротьби – ключова ціль російського диктаторського режиму Володимира Путіна, переконаний голова Офісу президента Андрій Єрмак. Українській владі відомі всі плани Росії, а тому вони обов'язково проваляться.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники продовжують наступальні дії на Авдіївському напрямку в Донецькій області, намагаючись виявити слабкі місця в українській обороні, повідомив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, щодня росіяни також здійснюють атаки в районі населеного пункту Бердичі.