У Зеленського відповіли FIFA, яке відмовилося показати звернення президента на фіналі ЧС

Офіс президента розкритикував FIFA за відмову показати звернення Володимира Зеленського на фіналі Чемпіонату світу

В Офісі президента піддали різкій критиці FIFA за те, що вони відмовились показувати відеозвернення Володимира Зеленського під час фіналу Чемпіонату світу з футболу, що відбувається в Катарі. Про це повідомляють журналісти CNN.

Представники медіа зазначають, що керівництво Катару було за те, щоб демонструвати звернення із "закликом до миру", але ця ініціатива була заблокована посадовцями FIFA. Вони пояснили, мовляв, звернення є забагато політичним.

Звернення українського президента записали англійською мовою, тепер в ОП заявляють, що розповсюджуватимуть відео самі, коли у FIFA не оприлюднять його в ефірі.

"FIFA втратило цінне розуміння футболу - як гри, яка об'єднує народи, а не підтримує існуючі розбіжності", - наголосили в Офісі президента.

Журналісти CNN звернулись до FIFA, проте не отримали коментарів. Медіа повідомляє, що представники керівного органу світового футболу доклали старань, аби не оприлюднювати політичні повідомлення під час світового Чемпіонату в Катарі.

Разом з тим, кореспонденти CNN отримали саме звернення українського президента, записане перед фіналом. Зокрема, у відеоролику Зеленський говорить, що футбол має ціль об'єднувати світ і закликає до "Чемпіонату світу, а не світової війни".

"Цей Чемпіонат світу вкотре довів, що різні країни та національності можуть вирішувати, хто сильніший у фейр-плей, а не в грі з вогнем, на зеленому полі, а не на червоному полі бою", - підсумував у ролику український лідер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський назвав терміни вирішального періоду війни в Україні.