У Зеленського рейтинг довіри в США набагато вищий, ніж у Байдена

Українському президенту Володимиру Зеленському довіряє більшість громадян США: його рівень довіри вищий, ніж у Байдена

Представники соціологічного центру Pew Research Center провели опитування серед американців з 21 по 27 березня і з'ясували, що громадяни США довіряють Володимиру Зеленському у питаннях міжнародної політики набагато більше, ніж Джо Байдену.

Президенту України, згідно з результатом опитування, довіряють близько 72% американців і цей показник вищий, ніж у будь-якого іншого міжнародного лідера, навіть ніж у президента США Джо Байдена. Його рівень довіри складає 48%.

Загалом, Зеленському повністю довіряє 33% американців, а скоріше довіряють, ніж ні – 39%. Не дуже довіряють українському президентові 16% респондентів і зовсім не довіряють – 10% опитаних громадян США.

У той час як президенту США Джо Байдену у питаннях міжнародної політики повністю довіряють 17% та трохи довіряють -31%.

Довіра до глави нашого уряду також перевищує довіру громадян США до французького президента Емманюеля Макрона та німецького канцлера Олафа Шольца – обидва 53%.

До слова, соціологи також зафіксували рекордний рівень недовіри американців до російського президента Володимира Путіна. 92% чи кожен дев'ятий американець не довіряє главі Росії.

Нагадаємо, що під час інтерв'ю представникам ЗМІ Росії президент України повідомив про спробу його політичного усунення. Ще він розповів про дії Росії, щоби дестабілізувати ситуацію в нашій країні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляє, що під час інтерв'ю англійському журналу The Economist президента України Володимира Зеленського запитали, про що він говорив би з Путіним, якби зустріч відбулася.