У ВР розповіли, як на Заході реагують на заклики російських опозиціонерів зняти з РФ санкції

В Європейському Союзі різко негативно реагують на заклики звільнених російських опозиціонерів послабити санкційну політику щодо РФ

Світ дійсно змінився, говорить нардеп Володимир Ар’єв. За його словами, він особисто, та деякі його колеги та експерти висловлювали побоювання, що заклик звільненого російського опозиціонера Володимира Кара-Мурзи до скасування санкцій проти "простих росіян" може зашкодити зусиллям України щодо посилення санкцій проти Росії загалом.

Втім, як стверджує нардеп, реакція західних політиків була протилежною.

"Останніми днями я багато спілкувався з колегами і дипломатами з країн Європейського Союзу. Вони не просто не послухали Кара-Мурзу, а і висловили жорстку незгоду. Від зауважень щодо неприпустимості торпедування санкційної політики і до демаршів у вигляді скасування певних заходів за участі дипломатичних представництв", - розповів народний обранець.

В результаті, каже політик, риторика звільнених стала протилежною.

"Два роки в путінській тюрмі відірвали їх від життя і вони лише зараз починають розуміти наскільки змінився світ за цей час", - додав Ар’єв.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що під час так званого великого обміну в’язнями між Заходом та Росією, були звільнені "російські опозиціонери", серед них і Володимир Кара-Мурза. Втім, опинившись на волі, вони почали говорити про те, що санкції з РФ потрібно зняти. Зокрема, Кара-Мурза заявив, що санкції західних країн, введені останніми роками, виявилися спрямовані не проти путінського режиму, а проти всієї країни та російських громадян. І це зовсім неправильно. Санкції проти чиновників мають бути персональними, додав Кара-Мурза, нагадавши слова Нємцова: "Країну не чіпайте — негідників карайте".