У Трампа пожертвували Україною заради рейтингів: перемога Гарріс нічим не зарадить

Трампісти зробили все для того, щоб Україна втратила підтримку США навіть якщо Гарріс переможе на президентських виборах

Все те, що зараз відбувається в США - це велика політтехнологія, вважає політолог Вадим Денисенко. На його переконання, аналітики Дональда Трампа запропонували зробити передвиборчий ривок за наш рахунок. В Штатах зараз іде боротьба за 8% тих, хто може змінити свою точку зору.

Як каже політолог, основна гра республіканців звелася до двох речей. Перша - перебити тему "Росія втручається в вибори на боці Трампа". Зараз головний наратив республіканців: демократи виписали президента Володимира Зеленського, щоб воювати проти Трампа на боці Камали Гарріс.

Друге, каже експерт, все це відбувається на фоні ядерного загострення диктатора Володимира Путіна, який дуже вчасно виліз зі своїми ядерними погрозами.

"І тут маємо другий наратив Трампа: "при мені такого б не було і тільки я зупиню ядерну війну Путіна". Я далекий від того, щоб просувати конспірологічні теорію "Путін підігрує Трампу" або навпаки "Трамп підігрує Путіну". Але ми маємо співпадіння в часі двох посилів по два боки Атлантики. І це породжує дуже сильну позицію Трампа: виберіть мене і ядерної війни не буде. Ця теза буде однією з важливих тем останніх тижнів виборів. До цього варто додати ще одну тезу трампістів, яка зводиться до того, що при Демократах Ізраїль перестане існувати", - відзначив Денисенко.

За його словами, Україна опинилася в надскладній ситуації, коли не можна скотитися в підтримку однієї з партій при умові, що демократам складно зараз грати з Україною, а серед республіканців немає, бодай кістяка впливових гравців, які б готові були зараз просто нас чути.

"Вся ця історія буде мати колосальні наслідки в майбутньому. Навіть за умови перемоги Гарріс, ми матимемо справу з республіканським конгресом. Ситуація, за своїм напруженням, наближається до кольчужного скандалу", - вважає політолог.

При цьому він порадив Україні не вставати "у позу ображеного", щоб не програти і не піддаватися на ігри РФ, яка почне активно використовувати карту внутрішнього розколу в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що республіканці накинулися на президента Зеленського зі звинуваченнями.