У США ситуація критична: що має зробити Зеленський, щоб не програти війну

У Верховній Раді на тлі дипломатичного скандалу радять Зеленському зустрітися із топ-республіканцями

Як заявив народний депутат Олексій Гончаренко по США - ситуація дуже погана та критична, адже Україна потрапила знову у виборчу кампанію.

"Якщо не буде зустрічі з Трампом, Джонсоном або Венсом - візит в США можна буде вважати провалом. Без двопартійної підтримки США - ми програємо цю війну", - відзначив Гончаренко.

На його думку, Україні потрібна хороша інституція, яка б давала поради щодо того, як вести політику із США.

"Знову ж таки впираємось в якість людей. Як і з армією, коли у нас немає ідей та стратегій. Так саме і тут. Нам потрібна гарна аналітична інституція, яка б могла радити та допомагати у відносинах з США. Нахрапом воно не працює. Взагалі", - сказав нардеп.

Щодо вимоги республіканців звільнити посла України Оксану Маркарову, то, як каже Гончаренко, вона стала заручницею виборів у США, от і все.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що республіканці вимагають відкликати посла Оксану Маркарову через візит президента Володимира Зеленського у Пенсильванію на завод із виробництва зброї і супроводі демократів. Хоча, як відзначають експерти, Маркарова точно не могла корегувати список осіб, які будуть супроводжувати президента.

Окрім того, республіканці висунули Зеленському цілу низку абсурдних звинувачень щодо нібито втручання у внутрішню політику. А все тому, що президент дозволив собі не погодитися із планами республіканців здати Україну Путіну. Мова, наприклад, йде про так званий мирний план Ді Венса, який запропонував заморозити війну по лінії розмежування та відмовити Україні у членстві в НАТО.