У Польщу прибули американські військові: вони розмістилися біля кордонів України

Солдатів 82-ї повітряно-десантної дивізії США буде розміщено неподалік України

В Польщу прибув додатковий контингент військовослужбовців США, який нараховує 1, 7 тисяч вояків. Про це інформує в соціальних мережах очільник оборонного відомства цієї країни Маріуш Блащак.

За його словами, зараз послідовно зміцнюється безпека країни та східний фланг НАТО. Американські військові, що представляють 82-у повітряно-десантну дивізію тільки зійшли на територію Польщі на летовищі міста Жешув. Такою є спільна відповідь союзників на кризу, що спричинена російською агресією.

Як зазначив польський міністр, додатково американських вояків розмістять на території східних флангів НАТО, недалеко від української території.

Як стверджує "Голос Америки", з 2017 року на польській території на основі ротації дислокується майже 4 тисячі солдатів зі США.

Важливо, що представники Альянсу збільшують чисельність своїх сил в балтійських державах та в державах Східної Європи в умовах, коли збільшується чисельність російських військових неподалік українських кордонів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що стало відомо, яку зброю передасть Польща Україні. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розповів, які види оборонного озброєння може отримати Україна. Польща готова надати Україні різні види ресурсів і предмети першої потреби. Окрім того, у Варшаві хочуть підтримувати українців оборонним озброєнням. Конкретні потреби України у зброї Матеуш Моравецький обговорюватиме на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. Політик заявив, що Польща солідарна зі своїми сусідами, яким загрожує агресія Росії.