Головна Новини Політика зовнішня політика У НАТО зробили важливу заяву щодо війни на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО зробили важливу заяву щодо війни на Донбасі

Генсек НАТО звернувся до Росії

10 лютого 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

У Північноатлантичному Альянсі підтримали Україну в питанні війни на Донбасі, а також привітали зусилля нашої країни у пошуку шляхів мирного врегулювання конфлікту. Про це заявив Генеральний Секретар НАТО Йенс Столтенберг під час прес-конференції після своїх переговорів з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, повідомляє видання "Укрінформ."

У НАТО зробили важливу заяву щодо війни на Донбасі

Донбас. Фото: Google

Генсек НАТО закликав Росію вивести свої збройні сили з території окремих районів Донецької та Луганської областей. Він сказав, що зі Шмигалем  обговорювалося питання безпеки України та Чорноморського регіону.

Столтенберг підкреслив, що НАТО зберігає єдність в питанні засудження окупації Криму Росією і військової агресії на Донбасі. Він звернувся до Росії із закликом вивести свої збройні сили з окупованих територій, а також перестати підтримувати незаконні збройні формування.

Генеральний секретар привітав зусилля нашої країни у пошуках мирного шляху вирішення конфлікту.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування.

За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Війні на Донбасі передувала окупація Криму в березні 2014 року, коли був проведений незаконний "референдум", який не визнала Україна і міжнародне співтовариство. Всупереч всім нормам міжнародного права президент РФ Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до Росії.

Раніше "Коментарі" про те, що повинна зробити Україна для вступу в НАТО.

Читайте також про перетворення Криму на велику військову базу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ссср

10 лютого 2021, 13:52

Гы-гы


Новини