У НАТО повідомили, чи відвела РФ свої війська від кордону з Україною

За словами Йенса Столтенберга, біля українського кордону все ще залишаються російські військові

Російська агресія залишається однією з центральних тем не тільки українського, а й світового порядку денного. Багато західних партнерів України із побоюванням стежать за ситуацією щодо концентрації армійських підрозділів РФ поблизу східних кордонів нашої країни.

За інформацією генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга, Кремль все ще не відвів війська, як обіцяв раніше. Новину повідомляє "РБК-Україна".

Столтенберг запевняє, що Росія продовжує свою агресивну політику стосовно України. Про це свідчить наявність військової техніки та особового складу в західних регіонах РФ у небезпечній близькості до окупованого Донбасу.

Також, за словами генсека Альянсу, чимало російських військовослужбовців зараз перебуває і на території самого ОРДЛО. Війська дійсно починали відводити, повідомляють представники Альянсу, проте це зробила лише незначна їх частина.

Серйозно непокоїть представників країн-учасниць НАТО і ситуація в акваторії Чорного моря.

Йенс Столтенберг каже, що ситуація з обмеженням руху суден по тій же Керченській протоці — кричуще порушення міжнародних норм.

У Північноатлантичному Альянсі запевнили, що й надалі пильно стежитимуть за ситуацією, зміцнюючи оборону і готуючись до стримування можливої ескалації військової агресії з боку Росії.

Зазначимо, що такі заяви Столтенберг зробив під час прес-конференції, яку проводив спільно з естонським прем'єром Каєю Каллас.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які прогнози роблять військові експерти щодо розвитку ситуації на Донбасі цього літа. Чому наближенню миру може не посприяти зустріч Байдена і Путіна, читайте в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися, про яку нібито українську "диверсію" на одному з кримських кінофестивалів повідомляють російські окупанти. Більше деталей — у нашому матеріалі.