У МЗС вже натякнули на підготовці другого контрнаступу

Глава МЗС Дмитро Кулеба пояснив, якщо українські військові не звільнять усі землі під час першого контрнаступу, готуватимуться до ще одного

Сьогодні невірно говорити, що очікуваний контрнаступ ЗСУ стане першим і останнім для України. Якщо Україні не вдасться досягти всіх своїх цілей, а саме – звільнити свої законні території – українські захисники готуватимуться до наступної операції. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Bild" зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Не думайте про цей контрнаступ як про останній, тому що ми не знаємо, що з нього вийде. І якщо ми досягнемо успіху в цьому контрнаступі й звільнимо наші території, то в кінці ви скажете: так, він був останній, а якщо ні, то це означає, що треба готуватися до наступного контрнаступу", - заявив глава МЗС України.

Зазначимо, тема майбутнього українського контрнаступу продовжує активно підігріватися різними спікерами та ЗМІ. Американське видання Washington Post навіть розробило шість можливих сценаріїв того, як діятимуть ЗСУ. Про що говорить така пильна, навіть настирлива увага до теми, явно не призначеної для широкого обговорення? Як слід поводитись у цій ситуації вищому військово-політичному керівництву України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - фактично залишається останній місяць весни, щоб побачити анонсований раніше весняний контрнаступ ЗСУ. Про нього багато говорять як в Україні, так і на Заході, але поки що немає навіть передумов, що українська армія починає масово контратакувати. Чому цей факт може хвилювати Захід? І чи можна говорити, що одного масованого наступу ЗСУ вистачить для деокупації всіх територій? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, зібравши думки експертів.