У МЗС України прокоментували заяви про настання та диверсію на хімоб'єктах

Україна заперечує наступ та диверсії на хімоб'єктах

На фоні заяв, які поширює окупаційна влада ОРДЛО про наступ ЗСУ та диверсію на хімічних об'єктах Україна відповідально заявляє, що, як і раніше, не приймає будь-який силовий варіант вирішення конфлікту на Донбасі. Київ лише за дипломатичне врегулювання ситуації на сході України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це глава МЗС України Дмитро Кулеба написав у себе в Twitter.

Дмитро Кулеба зазначив, що повідомлення російської пропаганди про підготовку України до наступальної операції на сході не витримують критики, адже вони не відповідають дійсності. Також Київ спростовує інформацію про диверсії на хімічному виробництві.

Міністр зазначив, що жодних подібних дій українська влада не планує. Київ продовжує залишатися прихильником виключно дипломатичного врегулювання, що вже неодноразово було підтверджено на різних міжнародних майданчиках.

Зазначимо, сьогодні окупаційні адміністрації поширили інформацію про те, що на хімічних об'єктах заводу "Стирол" у Горлівці та на нафтобазі в Оленівці можуть статися диверсії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у розпорядженні видання The Washington Post з'явилася інформація про те, що найближчим часом може статися провокація з "хімічною речовиною" під чужим прапором. Росіяни можуть використати свою улюблену практику, коли свою атаку намагатимуться видати за атаку українських військових на мирних громадян Донбасу. Мета Кремля шляхом провокації створити у світовій громадськості хибну думку про те, що саме українські війська намагаються силовим способом вирішувати питання Донбасу.