Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли, скільки країн відкрили свої кордони для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, скільки країн відкрили свої кордони для українців

У МЗС попередили, що відвідувати ці країни можна тільки з дотриманням карантинних норм

5 березня 2021, 10:26
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що на сьогодні, 5 березня, для українських туристів відкриті 95 країн світу.  Про це йшла мова на брифінгу глави МЗС.

У МЗС розповіли, скільки країн відкрили свої кордони для українців

Глава МЗС Дмитро Кулеба - фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, що ці країни можна відвідати з дотриманням певних карантинних обмежень, але не уточнив, які саме країни відкриті для українців.

"Станом на кінець лютого українці можуть відвідати 95 країн з дотриманням певних карантинних обмежень", — повідомив Кулеба.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що влада Грузії може пом'якшити правила в'їзду в країну під час пандемії і відкрити свої кордони для українців. За попередніми даними, українські туристи зможуть відпочити в Грузії, якщо будуть мати при собі негативний результат ПЛР-тесту. Також уточнюється, що кордони відкриються тільки, якщо в березні не буде різкого стрибка захворюваності на коронавірус.

Як раніше повідомляли "Коментарі", у січні Шрі-Ланку відкрили для всіх бажаючих туристів. Щоб убезпечити гостей від коронавірусу, місцева влада розробила спеціальні протоколи, які зроблять відпочинок максимально приємним і безпечним. Також в країні був створений спеціальний сайт, на якому відпочиваючі можуть отримати інформаційну підтримку і стежити за ситуацією і новинами, пов'язаними з коронавірусом та туризмом.

Водночас з 15 лютого Німеччина закрила свої кордони для мандрівників. Уряд вирішив застосувати такі заходи безпеки, щоб зупинити поширення мутацій Covid-19. В'їзд в країну дозволено тільки громадянам Німеччини, які повертаються додому, а також працівникам деяких важливих галузей. Ще раніше, щоб уберегти жителів від нових видів коронавірусу, Німеччина закрила повідомлення з Великобританією, Португалією, Бразилією, Ірландією, ПАР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини