Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли про розмову Зеленського з Байденом
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли про розмову Зеленського з Байденом

Ведеться робота...

19 лютого 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про те, як проходить підготовка першої телефонної розмови глави держави Володимира Зеленського і нового президента США Джо Байдена. Про це глава українського МЗС розповів на брифінгу, передає видання "Українські новини".

У МЗС розповіли про розмову Зеленського з Байденом

Фото: Reuters

За його словами, міністерство закордонних справ веде активну роботу над тим, щоб організувати перший телефонна розмова президентів України та США.

Він сказав, що не варто говорити про брак комунікації України та Сполучених Штатів, в цьому питанні не повинно бути приводів для занепокоєння.

Міністр зазначив, що дипломати ведуть нормальну планову роботу і готують розмова глав держав. Кулеба нагадав, що через карантинних обмежень міжнародні контакти Байдена зведені до нуля, а всі переговори і зустрічі він проводить в режимі онлайн.

Також глава МЗС сказав, що на цей момент, Байден більше зосереджений на внутрішніх проблемах США.

Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців в історії. У грудні його перемогу затвердила колегія вибірників.

Байден офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім президентом на момент інавгурації. Він зайняв крісло президента США у віці 78 років.

Байден вже встиг провести переговори з президентом Росії Володимиром Путіним, в яких засудив російську агресію на Донбасі і заявив про підтримку територіальної цілісності і державного суверенітету України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Росії розповіли про можливості повернення Криму.

Читайте також про покупку Петром Порошенком телеканалу "Прямий".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини