У МЗС розповіли, на яку реакцію на війська КНДР у Росії чекає Україна від союзників

Андрій Сибіга заявив, що Україна вимагає від партнерів відреагувати на війська КНДР у Росії – реалізувати План перемоги

Україна вимагає "негайної та рішучої реакції" з боку євроатлантичної спільноти та миру на те, що Північна Корея підтримує Росію озброєннями та військовими. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Андрій Сибіга.

"Найкращою відповіддю буде повна підтримка та реалізація союзниками Плану перемоги, який представив президент Володимир Зеленський", – зазначив топ-дипломат.

За його словами, оскільки країна-агресор масштабує свою війну, союзники мають масштабувати військову підтримку України – зняти обмеження на далекобійні удари, розпочати перехоплювати ракети та безпілотники РФ над Україною, надати запрошення до НАТО та збільшити інвестиції в українське виробництво озброєнь.

Міністр звернув увагу, що північнокорейський режим підтримує російську агресію проти України зброєю та особовим складом – не найманцями, а регулярними підрозділами, які РФ має намір кинути на фронт, як гарматне м'ясо.

За словами Андрія Сибіги, країни Євросоюзу і НАТО повинні усвідомити, що Північна Корея вторгається до Європи пліч-о-пліч з Росією, і не обмежуватися лише виразом занепокоєння, а "діяти без зволікання".

Читайте також на порталі "Коментарі" - голова комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер закликав президента США Джо Байдена визнати використання військ Північної Кореї проти України "червоною лінією" для США та НАТО. Про це Тернер написав у себе в соцмережі X.

Також видання "Коментарі" повідомляло – дуже багато чуток та різної неперевіреної інформації у мережі про можливе залучення Росією північнокорейських військових у війні проти України. Але в Офісі президента радять спокійно ставитися до цього. Таку заяву в інтерв'ю YouTube каналу РБК-Україна зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.