У МЗС розповіли, коли українці знову зможуть подорожувати за кордон

МЗС працює над тим, щоб створити нове середовище подорожей максимально доступним для українців

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що закордонні поїздки в повній мірі відновляться після того, як завершиться Covid-вакцинація в Україні та світі, і пандемію візьмуть під контроль. Дипломатія докладає зусиль, щоб українці якомога раніше отримали достатню кількість вакцин. Про це він розповів в інтерв'ю Kyiv Post, опублікованому 2 квітня.

За його словами, МЗС працює над тим, щоб в діалозі з ЄС створити нове середовище подорожей максимально доступним для українців.

"Але зараз головний пріоритет - вакцинація. Повноцінні міжнародні поїздки не будуть відновлені, поки не буде завершена вакцинація і поки пандемія не буде взята під контроль", - заявив Кулеба.

Також він підкреслив, що вакцини досі залишаються дефіцитним ресурсом, і багато країн забороняють експорт до повної вакцинації свого населення.

Нагадаємо, що Кулеба також заявив, що у справі про розслідування катастрофи літака МАУ під Тегераном українська сторона має намір зайняти більш жорстку позицію по відношенню до Ірану. За його словами, українська сторона зацікавлена в тому, щоб всі винні в катастрофі постали перед судом. У той же час поки Іран намагається "піти від відповідальності і знайти цапа-відбувайла".

Раніше "Коментарі" розповідали, як накопичити на відпустку в нинішніх нестабільних умовах? Чи існують ефективні методи накопичення? Чи можливо застосувати ъх в Україні? Як максимально ефективно спланувати свою подорож? Зазначимо, що накопичувати потрібно не в якості заощаджень на майбутні непередбачені потреби, а формувати чітко визначений цільовий фінансовий ресурс.