В МЗС порівняли Росію із важким захворюванням: подробиці

На думку Дмитра Кулеби, перед Євросоюзом нині постає два складних виклики і РФ — один із них

Російська агресія проти України продовжує хвилювати як жителів нашої країни, так і багатьох іноземних партнерів. На думку керівника Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби, саме тому через свою поведінку Росія досить схожа із коронавірусною пандемією, повідомляє УНН.

Така заява міністра прозвучала під час зустрічі із представниками урядів Люксембургу, Нідерландів і Бельгії 7 травня.

За словами політика, російська агресія, яка загрожує не тільки Україні, а й усій Європі, схожа на важку хворобу. Кулеба нагадав, що нині увесь світ (і Євросоюз зокрема) бореться з ковідною пандемією.

Необхідність швидкого реагування для усунення негативних наслідків коронавірусу можна порівняти, впевнений Дмитро Кулеба, із реакцією ЄС на нинішню поведінку Росії. Виняток полягає лише в тому, що російський уряд "організовує" пандемію не в сфері охорони здоров'я, а у політиці.

Тема коронавірусу була порушена і в іншому виступі Кулеби. Головний український дипломат висловив подяку європейським країнам за надану допомогу — і не лише Україні.

Також, за словами міністра, Україна планує продовжити співпрацю із Євросоюзом і всесвітньою ініціативою COVAX, яка надає протиковідні вакцини безлічі країн.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли вакциновані українці зможуть офіційно отримати друге щеплення необхідним препаратом. Спойлер — різні дати для різних вакцин.

Також на порталі ми розповідали, що відомо про нововинайдену білоруську вакцину проти коронавірусу. Препарат має деякі відмінності від тих, які вже використовуються в Білорусі, — як китайського виробництва, так і російського. Більше деталей — у нашому матеріалі.