У МЗС оцінили можливість введення військ НАТО на територію України

Дмитро Кулеба виключив запровадження військ країн НАТО на територію України до закінчення війни

Країни Альянсу не вводитимуть війська на територію України до завершення війни. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву в ефірі програми "Сніданок з 1 1" зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"До завершення збройного конфлікту на території України іноземні держави не вводитимуть своїх військ на територію нашої країни. Більше того, ми цього не просимо", - заявив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС наголосив, що після того, як Україна стане членом Альянсу, українські бригади будуть розміщені в інших країнах НАТО для їхньої оборони.

Зазначимо, колишній глава НАТО Андерс Расмуссен заявив, що деякі країни НАТО можуть захотіти ввести війська до України, якщо на літньому саміті Альянсу у Вільнюсі Києву не нададуть реальних гарантій безпеки. Як оцінюєте цю заяву та українські перспективи на липневому саміті? Нові звірства Росії (підрив тієї ж таки Каховської ГЕС) можуть підштовхнути країни НАТО до посилення протидії цій агресії (у тому числі посилюючи євроатлантичну інтеграцію України) – чи, навпаки, злякати їх? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не шукає альтернатив НАТО, але розуміє, що не стане членом Альянсу, поки триває ця війна. А тому шукає якихось інших форм гарантії безпеки на цьому етапі. Тим часом путінський прес-секретар Дмитро Пєсков запевняє, що якщо Україна стане членом НАТО, російські інтереси нібито не будуть у безпеці, тому завдання РФ – цього не допустити. Як розрубати цей вузол? Які гарантії могла отримати Україна від країн-членів НАТО? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.