У МЗС Канади відреагували на прохання влади України про надання озброєння

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі заявляє, що Канада вивчає варіанти надання Україні озброєння

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі поінформувала, що Канада розглядає найбільш вдалий варіант постачання в Україну оборонного озброєння. Як передає видання "Коментарі", про це головний дипломат країни заявила, перебуваючи з офіційним візитом у Києві.

Мелані Жолі підтвердила інформацію про те, що українська влада дійсно зверталася з офіційним запитом до уряду Канади про надання озброєння у зв'язку з наростаючою загрозою російського вторгнення. Члени українського уряду повторили ці прохання і за особистої зустрічі.

Міністр наголосила, влада Канади усвідомлює, наскільки важливою є участь країни в підтримці України і тому сьогодні прораховують різні варіанти надання такої допомоги Києву. Як тільки Канада вийде на якесь підсумкове рішення – про це буде повідомлено публічно.

Мелані Жолі нагадала, що в Україні вже досить тривалий час знаходиться одна з найбільших груп канадських військових інструкторів, які прибули в Україну в рамках місії "Об'єднувач" (Unifier). Місію буде продовжено і в майбутньому.

За словами дипломата, Москва зі свого боку запустила пропагандистську машину, перекручуючи достовірну інформацію. Захід, у свою чергу, повинен усім доносити головну думку – концентрація російських військ біля українського кордону та тиск на Україну неприйнятний. Весь світ знає, що Росія сьогодні – це агресор, тому допомогу Україні буде надано.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – Канада відповіла на пропозицію міністра оборони Резнікова щодо розширення військової місії в Україні.