У МЗС Грузії зробили заяву про подальші відносини з Україною

Ситуація із затриманням Саакашвілі не вплине на стосунки двох держав

Неприпустимо, що відносини двох країн стали заручниками однієї людини, наголосили в Міністерстві закордонних справ Грузії. Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на місцеве виданя "Imedi News".

Реакція грузинського МЗС з'явилася на фоні того, як президент України Володимир Зеленський висловив стурбованість затриманням Михайла Саакашвілі.

"Їх позиція зрозуміла, тому що Саакашвілі є їх громадянином. Посольство має комунікацію, був контакт із працівником посольства, який надасть українській стороні всю цікаву для них інформацію. Інформація, оприлюднена вчора прокуратурою, буде негайно передана українським друзям", - повідомив голова МЗС Грузії Давид Залкаліані.

Глава грузинського МЗС переконує, що усі питання з Україною вирішуватимуть мирно і на відносини між країнами це ніяк не вплине. Одна особа візьме в заручники дві країни, переконаний Давид Залкаліані.

Вранці 2 жовтня до МЗС України був викликаний тимчасово повірений Грузії для роз'яснення ситуації. Україна закликала Грузію, щоб та дотримувалась прав людини і звернулась із запитом, аби український консул зміг відвідати Михайла Саакашвілі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишнього грузинського президента, ексгубернатор Одеської області Михайла Саакашвілі, який останнім часом проживав в Україні, затримали на території Грузії. За Саакашвілі стежили, як тільки він покинув територію України і попрямував до Грузії.

За словами прем'єр-міністра, в операції брали участь міністр внутрішніх справ Грузії та Служба державної безпеки. Вранці 2 жовтня Саакашвілі сказав, що вже прилетів до Батумі.