Головна Новини Політика зовнішня політика У Мінрегіоні обговорили модернізацію систем теплопостачання з Данською стороною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінрегіоні обговорили модернізацію систем теплопостачання з Данською стороною

Під час зустрічі української сторони з представниками Данського енергетичного агентства обговорювали можливість двосторонньої співпраці у сфері енергоефективності задля реалізації спільних проєктів

27 жовтня 2020, 18:55
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 27 жовтня у Мінрегіоні відбулася зустріч з представниками Данського енергетичного агентства щодо співпраці у напрямку оновлення систем центрального теплопостачання в Україні. Зустріч відбулася за підтримки Посольства Данії в Україні, повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад та територій України.

У Мінрегіоні обговорили модернізацію систем теплопостачання з Данською стороною

Фото: lexinform.com.ua

Про необхідність проведення обговорення данська та українська сторони визначилися ще тиждень тому упродовж зустрічі Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова з  Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія в Україні Олє Егбергом Міккельсеном. Акцент поставлено на важливості поглиблення двостороннього співробітництва між країнами та використання данського досвіду у сфері теплопостачання. 

Під час зустрічі з представниками Данського енергетичного агентства обговорювали можливість двосторонньої співпраці у сфері енергоефективності задля реалізації спільних проєктів щодо модернізації систем теплопостачання та імплементації данського досвіду на території нашої країни.

Міністр з питань європейської інтеграції Ігор Корховий зазначив, що для модернізації систем теплопостачання необхідно впроваджувати закордонні практики та долучати зовнішні інвестиції, які посприяють оновленню цих систем на території України.

Як зазначила заступник Міністра Наталія Хоцянівська, дії щодо модернізації системи теплопостачання мають стати пріоритетним напрямком реформи, що сприятиме меншому енергоспоживанню та енергозбереженню. Нині в країні відсутні ресурси для проведення  робіт та оновлення систем, а тому важливо знайти іноземні інвестиції для їх реалізації. 

У Данському енергетичному агентстві відповіли, важливо впроваджувати сучасні практики оновлення систем теплопостачання в Україні та залучати зовнішніх інвесторів для реалізації спільних проєктів.

Обидві сторони дійшли згоди щодо спільної підготовки програми оновлення системи теплопостачання в Україні, яким чином її реалізовувати, а також виокремити важливі аспекти для подальшого співробітництва у цьому напрямку.  

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Зеленський зізнався, про що хоче домовитися з Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини