У Франції закінчили розшифровку "чорних скриньок" літака МАУ

У МЗС повідомляють, що вдалося отримати всі дані з «чорних ящиків» зі збитого в Ірані літака МАУ

Французьке бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації повідомило, що їх фахівці закінчили розшифровку даних з чорних ящиків" збитого в січні над Тегераном літака МАУ. Про це повідомляє "hromadske".

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін також повідомив, що успішно вдалося отримати всі записи, попри ушкодження "чорних ящиків". Він також зазначив, що розшифровка є тільки одним з етапів технічного розслідування авіакатастрофи. За його словами, скільки триватиме розслідування сказати поки не можливо.

Нагадаємо, слідчі, які вивчають бортові самописці з українського літака авіакомпанії МАУ кілька днів тому відновили дані мовного самописця, який був переданий Тегераном Франції напередодні. У французькому бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації не стали вдаватися в подробиці отримання аудіозапису, на якому зафіксовані розмови та інші звуки в кабіні пілотів. За словами представника BEA, оприлюднення будь-якої додаткової інформації лежить в компетенції іранських слідчих органів, які ведуть розслідування.