Території в обмін на гарантії безпеки: чи говорив Сибіга з Заходом про поступки РФ

У МЗС заперечили готовність України йти на територіальні поступки

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що Україна не піде на компроміси щодо територіальної цілісності та суверенітету.

"Потрібно прагнути до повної відповідальності Росії та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, включно з Кримом, а не до територіальних компромісів. В іншому випадку це буде відкладена війна. Європа не може собі дозволити мати сірі зони або заморожені конфлікти", – заявив Андрій Сибіга.

За словами міністра, українська "формула миру" залишається єдиним безальтернативним шляхом досягнення всеосяжного, справедливого та тривалого миру в Україні та на Європейському континенті.

Як відомо, раніше видання Financial Times написало, що українські посадовці у розмовах з західними союзниками нібито обговорювали потенційну угоду про закінчення війни, яка б передбачала, що російські війська залишаться на захоплених територіях, а Україна натомість отримає реальні гарантії безпеки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ввечері 1 жовтня Іран здійснив масований ракетний обстріл Ізраїлю, запустивши понад 400 ракет зі своєї території. Про це повідомляють Збройні сили Ізраїлю та видання The Jerusalem Post. ЦАХАЛ звернувся до населення з закликом дотримуватися вказівок командування тилу та негайно сховатися в захищені місця після оголошення повітряної тривоги. Військові попередили, що вогонь з боку Ірану може мати широкомасштабний характер, і що загроза залишається серйозною.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв надалі підтримувати Україну у протистоянні російській агресії, якщо отримає перемогу на президентських виборах. "Я отримав від Дональда Трампа дуже чітку інформацію, що він буде на нашому боці, що він буде підтримувати Україну", — заявив Володимир Зеленський.