Там будуть прийматися дуже важливі речі – Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов анонсував важливі речі, які будуть на саміті G7.

Президент України Володимир Зеленський візьме участь саміті G7, що пройде з 19 по 21 травня в Хіросімі, Японія. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що на цьому саміті "будуть прийматися дуже важливі речі" для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ефір телемарафону "Єдині новини".

Володимир Зеленський від початку повномасштабного вторгнення кілька разів залишав Україну, зокрема це були візити по кількох країнах Європи та подорож до США. Цього разу український президент в перше з 24 лютого 2022 року відвідає Японію, де пройде саміт G7. Візит Зеленського підтвердив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Ми були впевнені, що наш президент там, де потрібно країні, – у будь-якій точці світу обов'язково буде для того, щоб розв'язувати питання стійкості нашої країни", – сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини" Олексій Данілов.

Окрім того, Данілов додав, що на саміті в Японії будуть прийматись важливі рішення для України.

"Там будуть прийматися дуже важливі речі, і тому присутність нашого президента є абсолютно важливою річчю для відстоювання інтересів України", – повідомив Данілов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський та російський диктатор Володимир Путін дали згоду на початок африканської мирної ініціативи, яку просуває президент ПАР Сиріл Рамафоса.

Також "Коментарі" писали, що Китай відреагував на потенційне відкриття офісу НАТО в Японії.