Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, що обіцяв Байден під час анексії Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що обіцяв Байден під час анексії Криму

У 2014 році Байден був віце-президентом США в адміністрації Барака Обами

2 березня 2021, 07:00 comments1974
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що робив і обіцяв новий президент США Джо Байден під час анексії Криму Росією в березні 2014 року, коли обіймав посаду віце-президента в адміністрації Барака Обами. Про це розповів екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю виданню "Європейська правда".

Стало відомо, що обіцяв Байден під час анексії Криму

Фото: Bloomberg

За його словами, на початку 2014 року американці не говорили про те, що Україні потрібно заспокоїтися і припинити опір Росії. Він заявив, що Байден тоді сказав, що буде робити все, що від нього залежить, однак у нього є свій президент (Барак Обама).

Клімкін зазначив, що Байден тоді підтримував активні дії, зокрема мова йшла про надання військової допомоги Україні та певних додаткових кроків. Екс-міністр підкреслив, що Байден говорив про це відкрито в присутності представників своєї команди.

Дипломат висловив упевненість в тому, що нова адміністрація Байдена буде підтримувати жорсткі заходи для опору України російської агресії. Він зазначив, що новий президент США був прихильником надання летального зброї Україні.

Довідка: Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців. У грудні його перемогу офіційно затвердила колегія вибірників.

Він вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації, зайнявши цей пост у віці 78 років.

В адміністрації 44-го президента США Барака Обами Байден обіймав посаду віце-президента з 2008 по 2016 рік.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що українська армія готується до силового варіанту звільнення Донбасу.

Читайте також про те, що Росія хоче відкрито ввести війська на Донбас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини