Стало відомо, на вирішенні яких питань зосередиться новий глава МЗС Сибіга

Головним пріоритетом в роботі нового глави МЗС стане зброя, і не тільки

Андрій Сибіга, якого і комітет закордонних справ і вся Верховна Рада сьогодні затвердили і призначили міністром закордонних справ - крутий професіонал, заявив нардеп Богдан Яременко.

"Попри серйозний аж до грізності зовнішній вигляд і хмарність постави його виступ на комітеті був натхненний і сповнений енергії та нових ідей, які навіть для мене стали приємною несподіванкою", - заявив нардеп.

Яременко стверджує, що Сибіга з запалом говорив і про стратегічні речі, і мало відомі назагал речі, як потребу змінити закон про міжнародні договори, про "ліквідацію" усієї договірної бази з РФ, Білоруссю та СНД одним правовим "ударом" (рішенням), бо ми тупцюємо над цим щодня вже два з половиною роки, і про запровадження в дипломатичному протоколі та церемоніалі українських традицій і елементів

"Пана Сибігу політично мотивовано і несправедливо критикують за нібито заборону оформлювати паспорти закордоном, натомість у нього багато конкретних ідей як покращити консульське обслуговування закордоном (там хороша велика програма від цифровізації майже половини послуг, бо збільшення кількості консулів). Все це має шанс реалізуватися і бути підтриманим у парламенті", - заявив Яременко.

При цьому, за його словами, основним своїм пріоритетом в роботі Сибіга називає надання Україні зброї.

Відомо, що Верховна Рада підтримала призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ України, повідомив народний депутат Ярослав Железняк. За його словами, за кандидатуру Сибіги проголосували 258 народних депутатів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ВР звільнила з посади голови МЗС Дмитра Кулебу.