Стало відомо, коли Міжнародний суд винесе вердикт у справі MH-17

Названо дату

Стало відомо, коли Міжнародний суд ООН винесе рішення у справі про збиття малайзійського боїнга MH-17 в небі над Донбасом влітку 2014 року. Про це розповів заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, передає видання "Уніан".

За його словами, вердикт міжнародних судів може бути оприлюднений до кінця 2023 року. Він зазначив, що в справі про збиття малайзійського літака необхідно чітко розділяти блоки, за якими проходить розслідування катастрофи.

Таким чином, є кримінально-правовий трек, по якому проходить суд в Гаазі, а також є блок, за яким Росія переслідується, як держава, що фінансує тероризм.

Єнін зазначив, що всі судові процеси проходять паралельно і мають одну мету - привернути до відповідальності Росію, як держава, її керівництво і конкретних виконавців злочину. Дипломат зазначив, що наразі важко сказати остаточні дати закінчення кримінального процесу у справі про катастрофу MH-17.

Він сказав, що зараз стартує четверта стадія судових слухань, на яку відведено весь 2021 рік. Єнін підкреслив, що в міжнародному суді ООН Росія намагається затягувати перехід до розгляду питання по суті, посилаючись на пандемію.

Заступник глави МЗС сказав, що у них є календар, в якому закінчення всіх судових розглядів датована кінцем 2023 року.

Малайзійський Боїнг MH-17 був збитий російськими терористами "ДНР" в липні 2014 року в Шахтарському районі Донецької області. На його борту знаходилися 298 осіб, вони всі загинули.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що журналістів каналів Медведчука можуть перестати пускати в Раду.

Читайте також, чи існує альтернатива Мінському процесу.