США готуються посилити захист України: у ВР розповіли добрі новини

Сполучені Штати готують новий великий пакет допомоги Україні

Як повідомив народний депутат Єгор Чернєв, для суттєвого посилення захисту України від зимових ракетних обстрілів з боку Росії США готують для нас великий пакет допомоги. За його словами, про це під час зустрічі у Вашингтоні розповів конгресмен-демократ з Комітету розвідки Jason Crow.

Тож, додав нардеп, вже найближчим часом Україна очікує на нові системи ПРО та ППО від американських партнерів.

"Ми всі знаємо, як вони нам потрібні", - відзначив політик у Фейсбуці.

В коментарі до допису він додав, що, на жаль, американці наразі не дають Україні "томагавки".

"ППО - це не єдиний варіант захисти та протидії, але це те, що ми зараз можемо отримати від партнерів. Інші задачі виконуються власними засобами", - підкреслив Чернєв.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що буквально вчора Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет безпекової допомоги для України на 200 млн. доларів. Про це повідомив радник з комунікацій у сфері національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. Відомо, що безпекова допомога включатиме засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси HIMARS, мінометні снаряди та протитанкові ракети Javelin. Міністерство оборони США також надає довгострокову підтримку через фонд Ініціативи сприяння безпеці України для посилення засобів ППО, потужностей для ударів на дальній відстані та протитанкових потужностей. Обсяг цієї допомоги становить 1,5 мільярда доларів. Як підкреслив Кірбі, з квітня президент Джо Байден вже підписав дев’ять пакетів безпекової допомоги, американські військові сили цілодобово працюють, щоб якнайшвидше доставити цю зброю та обладнання в Україну.

Нагадаємо, під час виділення одного із пакетів допомоги, Байден підкреслив, що США будуть на боці України.