Спецтрибунал для Росії: Знакове рішення Європарламенту

Щурі ще можуть спробувати втекти з бункера. Але вироки будуть обов’язково

Європарламент "Підкреслює нагальну необхідність (...) створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України, вчиненого політичним та військовим керівництвом РФ" - йдеться в резолюції, пишуть "Коментарі".

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав це важливе рішення: "Саме злочин агресії був першопричиною усіх варварств, які вчинила РФ. І я впевнений, що не лише для України, а й для світу важливо, аби вище військове та політичне керівництво Росії понесло відповідальність за всі злочини, за увесь терор, вчинений на українській землі".

Очільник українського Парламенту висловив сподівання, що сьогоднішнє рішення Європарламенту підтримають держави-члени ЄС. Адже Росія - країна-терориста. І РФ не вдасться уникнути покарання та вироку, як і всім ідеологам цієї жахливої війни.

"Путіну і компанії світить лише місце на лаві підсудних спецтрибуналу! Особисто я прагну побачити там також усе керівництво і членів держдуми РФ та ради федерації, які тисли кнопки "за", освячуючи своїми голосуваннями злочинний напад на Україну і спроби анексії українських територій", - прокоментувала подію заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

За її переконаннями, ця резолюція стане реальним поштовхом до створення такого трибуналу міжнародною спільнотою. Україна вже напрацювала конкретні пропозиції та механізми і готова предметно обговорювати організацію роботи Спецтрибуналу з партнерами і союзникам.

Сильним рішення для нас і ще однією поганою новиною для держави-окупанта назвав резолюцію керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Україна отримає все необхідне для перемоги - зброю, фінансову, політичну та юридичну підтримку. Росія програє і понесе відповідальність за Бучу, Маріуполь, Дніпро, Харків, Донбас і Крим. Ми побачимо в залі суду усіх, хто віддавав накази і виконував їх", - сказав Арахамія.

Як писали раніше "Коментарі", 15 грудня, у четвер, депутати Європарламенту прийняли важливу резолюцію, де визнали Голодомор в Україні в 1932-1933 роках, геноцидом проти нашого народу.