Головна Новини Політика зовнішня політика Що мають обговорити Зеленський та Байден — думка екс-міністра
commentss НОВИНИ Всі новини

Що мають обговорити Зеленський та Байден — думка екс-міністра

Суспільство чекає на серйозну розмову, а не обмін вітаннями

27 лютого 2021, 22:57
Поділіться публікацією:

Президенту Володимиру Зеленському варто ретельно підготуватися до розмови із очільником Штатів Джозефом Байденом. Такої позиції притримується колишній очільник міністерства закордонних справ України Павло Клімкін, про що він розповів журналістам "Україна 24".

Що мають обговорити Зеленський та Байден — думка екс-міністра

Розмова Зеленського і Байдена має бути змістовною. Колаж: 24 канал

На думку чиновника, Зеленському слід описати "спільну історію успіху" України та Штатів під час дзвінка Байдену. Це допоможе встановити лояльні та ще більш дружні стосунки між урядами двох держав. Також не зайвим буде наголосити на важливості допомоги американської сторони Україні та її поглиблення.

В будь-якому разі майбутня телефонна бесіда Байдена і Зеленського є досить важливою для українців, зокрема і з огляду на гібридну війну, котру веде Росія.

"Ми докладаємо зусиль для того, щоб боротися з тенетами російського впливу, і тут довіра на рівні лідерів критична", — наголошує Клімкін.

При цьому екс-урядовець стверджує, що розмова глав двох держав обов’язково має бути різнобічною та сповненою справжнього сенсу, а не поздоровлень.

"Суспільство чекає не якогось оздоровчого дзвінка, щось на зразок "пане президенте, класно, що вас обрали, будемо розвивати відносини і партнерство", а очікує змістовного дзвінка", — переконаний чиновник.

Ймовірно, для цього Зеленському доведеться розповісти про пророблені реформи — щодо судової влади, боротьби з корупцією, економічних питань тощо. Тільки така бесіда, на думку Клімкіна, може принести гарні плоди для подальшої співпраці.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як йде підготовка до телефонної розмови президентів України та Штатів. Крім того, існує можливість, що вже найближчим часом Володимир Зеленський вдруге в якості президента відвідає Білий дім, щоб зустрітися із Байденом.

Також на порталі можна дізнатися, яку важливу заяву щодо зв’язку України з НАТО нещодавно зробив президент Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини