Сильна Україна не потрібна США, для них цікава слабка Росія, – Медведчук

Віктор Медведчук стурбований, що Україна все більше втрачає промисловий потенціал

Сильна Україна не цікавить, для них набагато важливіше слабка Росія. Таку думку висловив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук в інтерв'ю телеканалам "112 Україна", ZIK, NewsOne та "Інтер".

Політик зазначає, що Сполучені Штати сьогодні акцентують увагу на тому, що Україна повинна бути аграрною державою. Водночас він відзначає, що наша країна має великий промисловий потенціал.

"Чому країна з таким промисловим, індустріальним потенціалом в 90-х, ще у 2000-х і навіть зараз повинна бути аграрною державою? Тому що цього хочеться за океаном. Ми знаємо, чому це відбувається. Їх не цікавить успішна Україна, їх не цікавить сильна Україна – їх цікавить слабка Росія", - зазначив політик.

Віктор Медведчук вважає, що США не цікавить економіка і вони будуть робити все для того, щоб послабити позиції РФ. Крім того, голова ОПЗЖ звертає увагу на те, що таке ставлення США до України схоже зі ставленням і Євросоюзу.

"Євросоюз вимагає виконання Угоди про асоціацію і каже: "Як, ви посміли закласти якусь основу або зміцнити питання промислового виробництва і можливості, або відновлення, або створення сьогодні частини комплектуючих для промислового виробництва? Хто вам дозволив? Читайте Асоціацію та Угоду. Там усе написано", – сказав Віктор Медведчук.

Політик також звертає увагу на дії нинішньої влади, яка не робить ніяких дій, щоб сприяти розвитку економіки країни. На думку Медведчука, виступи президента Володимира Зеленського у Верховній Раді щодо розвитку економіки України є скоріше піаром, ніж турботою питаннями суверенітету та незалежності.

Нагадаємо, напередодні Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, який відзначається 19 липня, "Коментарі" дізналися про проблеми в даній галузі та способи їх усунення.