Сі Цзіньпін розповів, до чого може призвести конфлікт КНР та США

Лідери Китаю та США проводять зустріч у Сан-Франциско

Глава КНР Сі Цзіньпін зустрівся з американським президентом Джо Байденом в історичному маєтку на південь від Сан-Франциско, де вони проводять двосторонні переговори. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає Бі-бі-сі. Пізніше китайський лідер візьме участь у саміті АТЕС.

ЗМІ передають слова офіційного вітання Джо Байдена на адресу китайського візаві:

"Ми не завжди погоджувалися, що не дивно, але наші зустрічі завжди були відвертими, прямими і корисними, - заявив Байден під час зустрічі з високим китайським гостем. - Я ціную наш діалог, тому що на мій погляд дуже важливо, щоб ми з вами чітко розуміли один одного, як лідер лідера, без будь-яких помилок чи непорозуміння".

Сі Цзіньпін у свою чергу зазначив, що "конфлікт Китаю і США спричинив би нестерпні наслідки, а світ досить великий для процвітання обох країн".

Очікується, що під час зустрічі світові лідери узгодять подальші кроки щодо покращення двосторонніх відносин та обговорять проблеми у світі, зокрема, війну в Україні та конфлікт на Близькому Сході.

"Байден шукатиме способів переконати Китай знизити свою підтримку війни Росії в Україні, і, ймовірно, підкреслить, що червоною лінією для США є надання Китаєм зброї Росії", - каже Метью Брайза.

Тим часом, Путін зробив заяву про втручання у майбутні вибори в Росії. Він натякнув, що демократичних виборів у Росії не буде.

Пашинян дав час Путіну та його союзникам подумати над проблемами: про що йдеться. Пашинян зробив нову заяву щодо діяльності ОДКБ.

А Медведєв зробив новий божевільний прогноз для України: до чого тут США.