Шмигаль розповів, коли Україна буде готова до вступу в ЄС

Україна має амбіційний план

Україна має амбіцію цьогоріч відкрити переговори про членство в Європейському Союзі, а за два роки бути готовою до вступу в Євросоюз. Про це під час сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Рівно рік тому, на п’ятий день повномасштабної війни, Україна підписала заявку на членство в Євросоюзі. За цей час ми отримали статус кандидата, виконали на дві третини Угоду про асоціацію та отримали 5 "безвізів" із ЄС, - нагадав Денис Шмигаль. - Наразі важливо провести точну оцінку наших зусиль. Для цього ухвалили постанову про самоаудит українського законодавства на предмет його відповідності європейським стандартам. До 30 червня міністерства мають провести відповідну роботу, а до 30 серпня подати Уряду звіт. У ньому обов’язково мають бути конкретні пропозиції, як узгодити секторальне законодавство відповідно до права ЄС".

"Тож рухаємося далі до нашої мети", - закликав прем'єр.

Як раніше повідомляли "Коментарі", "дуже високий рівень" — так оцінила Європейська комісія у своєму звіті про рівень наближення законодавства України до права ЄС роботу українських урядовців. Оцінка виконання Україною євроінтеграційних зобов'язань у кластері "Конкурентність та інклюзивне зростання" — "Well advanced". Про це в своєму пості написала заступниця міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан.

"Рухаємося з геометричною прогресією у бік євроінтеграції! — написала урядниця. — Про це свідчить аналітичний звіт Європейської Комісії про рівень наближення законодавства України до актуального права ЄС. Україна значно просунулася в наданні цифрових послуг своїм громадянам і підприємствам, а також у використанні інструментів інформаційного суспільства, щоб зробити державне управління більш прозорим і ефективним".

Тим часом, в РФ оштрафували Вікіпедію, а в США наказали держслужбовцям видалити Tik Tok.