Що заявив Кулеба про спільне минуле України та Росії

Всупереч минулому, яке пов'язувало Україну з РФ, наше майбутнє знаходиться в Європі, вважає глава МЗС

Майбутнє української держави — за європейською інтеграцією. На думку глави Міністерства закордонних справ Дмитра Кулеби, саме такий принцип сповідує нинішня влада, вибудовуючи плани для подальшої зовнішньополітичної взаємодії.

Підбиваючи підсумки Батумського саміту, який пройшов у Грузії 19 липня, міністр на особистій Facebook-сторінці підкреслив, що Україна не відмовляється від своєї історії.

"Можливо, у нас і було дійсно спільне минуле з РФ, але спільне майбутнє у нас буде з іншими, не з Росією", — зазначив Дмитро Кулеба під час відеоконференції.

На його думку, російський політикум повністю себе дискредитував по відношенню до українців і представників інших сусідніх країн. Саме тому, вважає Кулеба, Україні буде набагато безпечніше жити далі, орієнтуючись і співпрацюючи з Європою.

Також чиновник висловив надію, що євроінтеграція чекає не тільки нашу країну, а й на Грузію з Молдовою, із главами яких Володимир Зеленський зустрічався в Батумі.

Згадуючи про цей саміт, Дмитро Кулеба зауважив, що крім інших питань українці разом із міжнародними партнерами тісно обговорили тему безпеки в Чорному морі. За його словами, Росія зараз намагається одноосібно узурпувати владу над усім морським простором. Глава МЗС підкреслив, що українці поділилися з колегами деякими напрацюваннями в цьому питанні, щоб зупинити захоплення Чорного моря РФ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як Батумський саміт, а також підписання тристоронньої Декларації оцінюють вітчизняні експерти. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чим, за словами Володимира Зеленського, Україна, як і Молдові з Грузією, довелося заплатити за вибір шляху євроінтеграції.