Ще одна країна захотіла приєднатися до проросійського союзу

До неформального об'єднання Бразилії, Росії, Індії, Китаю та ПАР хоче приєднатися одна з африканських країн

Ефіопія офіційно подала заявку на вступ до БРІКС. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявили у МЗС республіки.

У 2023 році заявки на вступ також надіслали Бангладеш та Єгипет.

БРІКС є неформальною міждержавною організацією, до якої входять Бразилія, Росія, Індія, Китай та ПАР. Акронім БРІКС утворений від назв країн англійською мовою. Організація націлена на "розвиток всебічного співробітництва між країнами-членами з питань економіки, фінансів, освіти, науки, культури та інших сфер".

Країни БРІКС займають близько 27% загальної площі суші, там мешкає понад 41% населення Землі. На ці держави припадає майже половина світового врожаю пшениці та рису, а також близько 15% світового золотого запасу.

Організація була заснована у червні 2006 року, в рамках Петербурзького економічного форуму за участю міністрів економіки Бразилії, Росії, Індії, Китаю. Окрім самітів, зустрічі БРІКС відбуваються на рівні глав МЗС, міністрів фінансів та інших. З 2009 року уряди країн БРІКС щороку зустрічаються на офіційних самітах. Останній 14-й саміт БРІКС відбувся 24 червня 2022 року у режимі відеоконференції.

Тим часом, Китай висунув новий ультиматум США з приводу переговорів.

У росіян загострилася стара проблема – найбільше страждають українці в окупації. За повідомленнями Центру національного опору, в окупації загострюється дефіцит ліків, українцям відмовляють у медичній допомозі.

А російські військові відмовилися виконувати наказ. Загони "Шторм Z", набрані Міноборони РФ із підозрюваних у скоєнні злочинів, відмовляються виконувати наказ, заявляючи, що їх просто намагаються "обнулити".