Головна Новини Політика зовнішня політика Шанси великі: в США за Байдена готують рішення конфлікту на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Шанси великі: в США за Байдена готують рішення конфлікту на Донбасі

При Байдені шанси на вирішення конфлікту великі

28 січня 2021, 12:54 comments1611
Поділіться публікацією:

У Сполучених Штатах Америки при новому президенті Джо Байдені готують варіанти вирішення конфлікту на Донбасі. Екс-міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що при новій адміністрації шанси збільшуються. Про це він сказав в інтерв'ю журналісту Роману Скрипіну.

Шанси великі: в США за Байдена готують рішення конфлікту на Донбасі

Байден. Фото: Reuters

Політик заявив, що під час його перебування на посаді міністра України готувала угоди, які були б альтернативою Будапештським меморандумом.

Він зазначив, що особливе партнерство в НАТО без членства в альянсі має сенс при наявності гарантій безпеки для України.

Клімкін зазначив, що до вступу України в НАТО наша країна може розраховувати тільки на гарантії з боку США, проте не з боку країн Європейського союзу.

Він зазначив, що у наших партнерів не було реального бажання надати Україні гарантії безпеки. Екс-міністр сказав, що при новому президенті США Джо Байдена почалося обговорення з пропозиціями вирішення конфлікту на Донбасі.

На питання про те, коли можна чекати рішень з боку Штатів Клімкін сказав, що не варто очікувати їх завтра або післязавтра, але водночас підкреслив, що при Байдені, на його думку, процес буде йти швидше.

Павло Клімкін займав пост міністра закордонних справ України з 2014 по 2019 рік, він пішов у відставку разом з Кабміном Володимира Гройсмана.

Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, обігнавши діючого президента Дональда Трампа. Пізніше його підтримала колегія вибірників. 20 січня 2021 року Байден офіційно вступив на посаду президента.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Байдена і Путіна серйозні розбіжності щодо війни на Донбасі.

Також читайте про відкриття в Україні кримінальних справ проти Байдена і Порошенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

28 січня 2021, 13:07

Да-да.Надеюсь Путину надоест тявканье мосек-пендососов,и он аыжгет их наконец,напалмом.


Новини