Головна Новини Політика зовнішня політика Санкції ЄС проти соратників Януковича "вже відіграли свою роль" - Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції ЄС проти соратників Януковича "вже відіграли свою роль" - Шмигаль

Нещодавно європейські дипломати заявили, що планують скасовувати санкції проти сім'ї та оточення екс-президента Віктора Януковича

12 лютого 2021, 08:45
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив свою думку щодо санкцій проти оточення скандального президента Януковича, які ЄС невдовзі може скасувати. Про це повідомила інформагенція УНІАН.

Санкції ЄС проти соратників Януковича "вже відіграли свою роль" - Шмигаль

Санкції проти оточення Януковича: чи варто їх відмінити - Шмигаль. Фото: slovoidilo.ua

Зокрема санкції були накладені на сина екс-глави України Олександра Януковича, колишнього першого віцепрем’єра та ексголови Національного банку України Сергія Арбузова, колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка та ексміністра освіти Дмитра Табачника.

Денис Шмигаль заявив, що відповідні обмеження щодо цих персон вже відіграли свою роль, тому немає проблеми в тому, що їх скасують.

"Європа залишається на твердих непорушних позиціях щодо підтримки України, зокрема, і в списку санкційної політики. Санкції тривають. Що стосується окремих фізичних осіб, там, де санкції зіграли свою роль щодо цих осіб, кошти або цінності, які були вкрадені — повернуті, звичайно, там санкції можуть завершувати свою дію", — запевнив український прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що останнім часом дипломати ЄС заявили про плани зняти санкції з оточення Віктора Януковича. Ці люди буди обмежені в можливостях через причетність до нецільового використання українських державних коштів.

Раніше повідомлялося, що глава Офісу Президента України Андрій Єрмак може потрапити під американські санкції слідом за народними депутатами Олександром Дубінським і Андрієм Деркачем за втручання в американські вибори.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що в Україні наклали санкції на партнера і соратника Медведчука - Тараса Козака, які передбачають зупинку мовлення телеканалів 112, "NewsOne" і "Zik". Крім того, санкції блокують можливість користуватися приватними літаками, на яких Медведчук і Козак регулярно літають до Росії. Подробиці читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини