Росія збудує ще один військовий полігон у Криму

У Міністерстві оборони Російської Федерації заявили про плани збільшити кількість військових у Криму наступного року

У Міністерстві оборони Росії оголосили плани на наступний рік. Принаймні публічні. Так стало відомо, що у 2022 році планується будівництво нового військового полігону для десантників у Криму. Його вже назвали "Старокримським". Щоправда невідомо, чи відновлюватимуть старий полігон, чи побудують поруч новий. Про це сьогодні написали на сайті Міноборони Росії, передають "Коментарі".

Також у планах Міноборони будівництво другого віськового полігону "Синя Осока" в Іванівській області.

"Усього на наступний рік заплановано близько сотні заходів підготовки органів управління, які включатимуть проведення командно-штабних навчань з усіма з'єднаннями та військовими частинами Повітряно-десантних військ. Заходи з бойової підготовки будуть проведені у рамках підвищення рівня тактичної підготовки з'єднань та військових частин. Основні зусилля будуть зосереджені на підготовці військ до відпрацювання дій за усіма стратегічними напрямками" - повідомляють у Міноборони РФ.

Нагадаємо, нині на Кримському півострові, який у України анексувала Росія, діють полігони "Опук" на Керченському півострові та "Мис Чауда" біля Феодосії. Тут свої навички регулярно відточуюють тисячі російських військовослужбовців.

Заголом Росія планує більше нарощвати свої десантні сили. На це закладені чималі кошти та у профільному міністерстві прописаний 2022 рік - як рік навчання повітряно-десантних військ. Згідно плану навчань, Росія проведе понад 100 навчальних маневрів десантників.

Читайте також: Повний розрив зв'язків між країнами і неможливість домовленостей: чим завершилася розмова Путіна і Байдена