Росія запропонує свої ініціативи після того, як ознайомиться з пропозиціями України

Російська сторона обіцяє направити власні зустрічні ініціативи

Сьогодні закінчився черговий раунд переговорів між делегаціями України та Росії. Російська сторона пообіцяла надати свої зустрічні ініціативи, після того, як буде ознайомлена з пропозиціями України. Про це інформує російське видання RT.

"Ті пропозиції, які направила Україна, ми готові розглянути, дамо наші зустрічні пропозиції безперечно. Тепер ми розуміємо, як треба рухатися до компромісу", - резюмував Мединський.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про підсумки переговорів України та Росії. Голова Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков заявив, що переговори, що відбулися у Стамбулі, можуть стати переломним моментом, який кардинальним чином змінить хід і війни та переговорів про мир. За його словами, дуже важливе завдання в українських переговорників: Олексія Резнікова, Давида Арахамія, Кирила Тимошенко, Михайла Подоляка та загалом у всієї команди України. Потрібно знайти варіант перемир'я, змусити Росію припинити знущатися з українських солдатів, які потрапили в полон, і зробити все, щоб росіяни забрали трупи російських солдатів з українських вулиць. Директор Центру міжнародних досліджень, доцент кафедри міжнародних відносин Одеського національного університету імені Мечникова Володимир Дубовик зазначає, що ці попередні домовленості – туманними. Абсолютно незрозуміло, чи є порозуміння щодо черговості дій. Механізм можливих гарантій безпеки від багатьох країн зовсім відсутній. Незрозуміло навіть – чи дали вони свою згоду на участь у цьому форматі врегулювання та гарантії безпеки.