Росія слабкіше, аніж здається: Байден назвав Путіна автократом

Байден знову охарактеризував Путін та Росію.

Американський президент Джо Байден назвав Путіна "автократом". Він назвав слабкими такі країни як Росія. Про це пише "Reuters".

Лідер країни відповів на запитання журналістів під час прес-конференції на саміті G7. Багато запитань було про Росію та майбутню зустріч глав країн у Швейцарії.

Відповідаючи на одне із запитань, чому Президент Росії Путін не змінився за ці роки, зважаючи на реакцію Заходу, Байден відповів жартом. Заявивши, що "він Володимир Путін".

"Немає жодних гарантій, що ви можете змінити поведінку людини чи поведінку її країни. Автократи мають величезну владу, і їм не потрібно відповідати перед публікою. І справа в тому, що цілком може бути, якщо я відреагую (на зустрічі з Путіним, — ред.), що й буде, — що це його не відмовить, й він захоче продовжувати. Але я думаю, що ми рухатимемось у тому напрямку, в якому Росія має свої власні дилеми… Багато чого відбувається, де ми можемо співпрацювати з Росією", - зазначив Байден.

Він назвав Росію слабкішою, аніж це може здатися на перший погляд.

"У Росії є свої важливі завдання в економіці власної країни, в стосунках з США та країнами Європи, з Близьким Сходом, виклики, пов’язані із коронавірусом", - заявив американський лідер.

Окрім цього, він також наголосив, що Росія регулярно порушує міжнародні норми.

"Як ми вважаємо, Росія займаючись своєю діяльністю, порушує міжнародні правила. Країна відкусила занадто великі проблеми, які їм складно пожувати", - заявиви Байден.

Президент Джо Байден, відповідаючи на запитання про втручання Росії у вибори США, заявив, що вона займалася такою діяльність. Такий висновок він зробив, ознайомившись з інформацією від розвідки.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" вже писав про те, що Росія звинуватила США у використанні долара в політичних цілях.