Росія поширила дезінформацію про 17 вересня 1939 року: Німеччина та Україна відреагували

МЗС України та Німеччини викрило МЗС Росії на брехливій російській пропаганді про поділ Польщі.

Міністерство закордонних справ РФ опублікувало допис в соціальній мережі X у якому заявила, що радянське вторгнення у Польщу 17 вересня 1939 року було спробою "запобігти геноциду". На такі заявив відреагували дипломатичні установи України та Німеччини.

МЗС РФ розмістило відеоролик про напад СРСР на Польщу під час Другої світової війни. Згідно з пропагандистською лінією Кремля, агресія проти Польщі виправдовується тим, що Захід не реагував нібито на попередні спроби Сталіна запобігти війні з гітлерівською Німеччиною, а також бажанням врятувати населення територій сучасної Білорусі та України.

"17 вересня 1939 року Червона Армія почала військову операцію в східних районах Польщі, запобігши геноциду населення Західної Білорусі та Західної України", - йдеться в тексті МЗС РФ.


На пропагандистське повідомлення МЗС РФ відреагував офіційний акаунт МЗС Німеччини, який написав коротке повідомлення зі словом "Серйозно?" та опублікував карту поділу Польщі між Німеччиною та СРСР на основі укладеного пакту Молотова — Ріббентропа.


У МЗС України також відреагували на російську пропаганду, опублікувавши саркастичне повідомлення з гусаком, який запитує: "Хто уклав угоду з нацистами про поділ Польщі?".


Пакт Молотова — Ріббентропа

17 вересня 1939 року, порушивши польсько-радянський договір про ненапад, Червона Армія вступила на територію Польщі. Напад Радянського Союзу на Польщу був реалізацією угоди, підписаної в Москві 23 серпня 1939 року міністром закордонних справ Третього рейху Йоахімом фон Ріббентропом і народним комісаром закордонних справ Радянського Союзу В'ячеславом Молотовим, що підтверджує офіційну співпрацю СРСР з Гітлером, попри намагання російської пропаганди це заперечити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії назвали Київ нацистським містом та закликали його знищити

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС Польщі, який озвучив неприйнятне рішення щодо Криму.