Головна Новини Політика зовнішня політика Росія активізує репресивну політику в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія активізує репресивну політику в Криму

Російська політика в Криму є прямим порушенням Женевської конвенції

19 грудня 2020, 19:47
Поділіться публікацією:

Прикриваючись необхідністю боротьби з коронавірусом, Росія продовжує заповнювати територію тимчасово окупованого Криму зброєю. Крім того, про реальні кроки в питанні боротьби з COVID-19 і допомоги кримчанам не йдеться. Про це заявила заммінстра закордонних справ України Еміне Джапарова під час інтерактивного діалогу на Раді ООН з прав людини.

Росія активізує репресивну політику в Криму

ФОТО: Ліга Новости

Вона зазначила, що створюючи перешкоди для надання міжнародної гуманітарної допомоги місцевому населенню Криму і Донбасу, Росія на постійній основі здійснює поставку зброї "гуманітарними конвоями".

При цьому, політв'язні, а також особи з симптомами коронавіруса не мають належної медичної допомоги в Криму, повідомила Джапарова.

Незважаючи на умови Женевської конвенції, Росія не робить ніяких кроків для стримування пандемії, проводить масові військові заходи, в тому числі незаконний призов, а реальні цифри захворюваності і смертності приховуються, повідомила заступник глави МЗС.

Крім цього РФ жорстко обмежила пересування між окупованим Кримом і материковою частиною України. Це негативно впливає на народжуваність і можливість отримання освіти, зазначила Джапарова.

Як повідомляло видання "Коментарі", в СБУ підрахували число українських в'язнів на Донбасі і в Криму. Під час проведення круглого столу, на якому обговорювалося переслідування за політичними та релігійними мотивами на окупованих територіях, в.о. глави Антитерористичного центру при СБУ Юрій Малашко заявив, що близько 400 осіб перебувають у слідчих ізоляторах, причому 260 з них — на сході України і ще 148 в Криму.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

mydak_putin

10 січня 2021, 00:07

крымчане чего хотели, то и получили. ублюдки и предатели. пусть, суки хоть повыздоХУЮт все, плевать на них. предателей ненавидят по обе стороны.


Новини