Резніков розповів, як змінюється позиція Німеччини щодо України

Коаліція в підтримку України посилюється

Позиція німецької влади стосовно допомоги нашій країні змінилась, українська армія отримає комплекси Gepard. Про це проінформував, виступаючи зі зверненням очільник оборонного міністерства Олексій Резніков.

За його словами, у вівторок на американській авіабазі Рамштайн на території Німеччини була проведена зустріч керівників оборонних відомств з більш як 40 країн - це не тільки країни ЄС та НАТО – були присутні представники держав Африки, Близького Сходу і Перської затоки, Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Також Олексій Резніков зустрічався з керівниками оборонних відомств багатьох держав.

"Зокрема, я мав можливість подякувати міністру оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт за рішення про надання України комплексів Gepard та інші кроки в підтримку України. Позиція уряду Німеччини змінюється, в тому числі – завдяки позиції особисто пані міністра. Ми це дуже цінуємо", - сказав посадовець.

Міністр оборони України додав, що мав зустріч з "великим другом України" – очільником оборонного відомства Великої Британії Беном Воллесом.

"Роль наших британських партнерів неможливо переоцінити, ми впевнені у їхній надійній підтримці і ніколи не забудемо, хто був поряд з Україною в найскладніший момент", - сказав посадовець.

Ще Олексій Резніков сказав, що в нього були зустрічі з його канадським та польським колегами – міністром Анітою Ананд та міністром Маріушом Блащаком.

"З цими державами в України особливі стосунки, це наші стратегічні партнери. Крім військової підтримки, Польща прихистила мільйони наших людей, а Канада завжди була нашим другом і зараз це постійно доводить", - додав міністр.

Очільник українського оборонного відомства підсумував, що під час заходу мав зустрічі з керівниками оборони Нідерландів, Туреччини, Італії, Румунії, Словаччини, Болгарії, Естонії, Литви.

"Кожна з цих держав надає Україні неоціненну підтримку, за яку ми безмежно вдячні. Загалом коаліція в підтримку України проти кремлівського зла посилюється", - резюмував міністр.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Резніков розповів, що потрібно Україні, щоб вибити росіян за кілька місяців.